De Vrije Kwasten - wie zijn wij

De Vrije Kwasten is een club vrijetijdsschilders waarvan de leden in Leusden of omgeving wonen. De club bestaat uit zo'n dertig leden die twee keer per maand met elkaar schilderen.

De club is in 1973 opgericht en bestaat dus al ruim 40 jaar. Vanaf de oprichting is het aspect "vrij" erg belangrijk. Vrij in de zin van geen verplichtingen en ook in de zin van "onafhankelijk". De club bedruipt zichzelf en accepteert geen subsidies.

Tijdens het winterseizoen schilderen we iedere tweede en vierde dinsdagavond van de maand in Cultureel Centrum De Moespot in Achterveld, met wisselende thema's: portret, model en stilleven. Altijd weer gezellig en inspirerend. Er is geen leraar, ieder werkt zelfstandig. Aan het einde van de avond worden de gemaakte werken naast elkaar gezet en bewonderd. Ook worden de werken dan kort besproken.

's Zomers is er een buitenprogramma. We verzamelen iedere 2e en 4e zaterdag van de maand bij de IJsbreker in Leusden en rijden met de auto naar een locatie in de regio om daar te gaan schilderen. Tenminste... als het weer meewerkt. Omdat we buiten de ruimte hebben is het zomerprogramma ook open voor niet-leden.

Om de kennis en vaardigheden van de leden te bevorderen organiseren we een paar keer per jaar workshops bij professionele schilders waar iedereen natuurlijk vrij is om aan deel te nemen.

Belangstelling om met ons mee te schilderen? Kijk naar ons zomerprogramma en kom ook! Voor het winterprogramma ligt dat anders, wegens gebrek aan ruimte is dat alleen voor de leden.

Wil je lid worden? Vul dan het aanmeldformulier in. Er is een kandidatenlijst en het kan lang duren voordat we nieuwe leden aannemen. Als je 's zomers meeschildert kunnen we kennis maken met elkaar.

Contactadres:

Overigens: Een van de leden organiseert ook ieder jaar een "buiten schilderweek". Dan gaan professionele en amateurschilders uit Leusden en Woudenberg een hele week samen buiten schilderen.